ФАХОВА МАЙСТЕРНІСТЬ КУХАРІВ: ЗМАГАННЯ НАЙКРАЩИХ

Уперше з початку повномасштабної війни, 30 травня 2023 року, у приміщенні державного навчального закладу «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» відбувся фестиваль фахової майстерності серед педагогічних працівників та учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти за напрямом «Громадське харчування».

Показати свою майстерність, поділитися досвідом у приготуванні страв української кухні зібралися представники 18 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Представлені страви були приготовлені з традиційних українських продуктів, але підкорили незвичайним оформленням, прекрасним і неповторним смаком.

Професія кухара посідає важливе місце в житті кожного. Завдяки цій діяльності людина може відчувати себе корисною і значущою в суспільстві, особливо у такий нелегкий теперішній час, – зазначила заступник голови Сумської обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Олена БОЙКО.

Директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА наголосила, що в Сумській області
18 закладів готують кваліфікованих робітників за професіями напряму «Громадське харчування», де щороку навчаються кухарській справі на різних курсах майстерності понад 2 500 здобувачів освіти, а отже, професії цього напряму залишаються актуальними на ринку праці, галузь перебуває в постійному динамічному розвитку, а кулінаром має право вважатися тільки той, хто грамотно поєднує теоретичні знання і практичні вміння в області приготування страв.

Своїми враженнями від заходу поділився з присутніми заступник голови Сумської обласної ради Микита БАНЯ. Він відзначив високу майстерність педагогічних працівників та незламну жагу до отримання нових знань учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Сумської області.

Депутати Сумської обласної ради Віра ЛАВРИК та Тетяна ЄВДОКИМЕНКО, голова обласної профспілкової організації працівників освіти Сергій ОСАДЧИЙ також високо оцінили підготовку учасників фестивалю.

Приємною несподіванкою для представників державного навчального закладу «Охтирський центр професійно-технічної освіти» стало отримання диплома кулінарного батлу як кращих з професіоналів, які представляли свої роботи.

Фестиваль фахової майстерності серед педагогічних працівників та учнів як індикатор якості надання освітніх послуг закладами професійної (професійно-технічної) освіти за напрямом «Громадське харчування» дав змогу оцінити учасникам свої сили та окреслити вектори свого подальшого розвитку.



  • 12