“Здорове харчування”

Реформа системи харчування у закладах освіти, розпочата в Україні у
2020 році, – це важливий крок до здоров’я і щастя дитини та суспільства
тощо. Наразі це комплекс заходів, метою яких є зміна системи харчування –
від норм споживання, технологічних процесів, підходу до закупівлі
продуктів, послуг харчування та обладнання харчоблоків до поведінкових
аспектів і суспільного сприйняття та розуміння здорового харчування й
корисних харчових звичок.

Створення безпечного та освітнього середовища: Розпорядження Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 року № 1770-р «Про затвердження плану заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі на 2022 рік»

Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини»

Порядок організації харчування: Постанова Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»

Гігієнічний стандарт: Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 № 2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти»

Фото обладнання харчоблоків закаладів загальної середньої освіти Сумської області

  • 12