ЗАТВЕРДЖЕНО МЕНЮ НА ЗИМОВИЙ ПЕРІОД ДЛЯ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

Міністерством охорони здоров’я України затверджено Примірне чотиритижневе сезонне меню, рекомендоване для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на зимовий період

Меню затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 03.02.2022 № 215  відповідно до Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 24 березня 2021 р. № 305.

Рекомендоване меню можна використовувати як у повному обсязі, так і частково, доопрацювавши його з урахуванням особливостей закладів освіти відповідної території. Водночас у разі внесення змін до рекомендованого меню його необхідно погодити у відповідному територіальному підрозділі Держпродспоживслужби.

Над розробкою меню працювала робоча група, до складу якої увійшли представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України, Держспоживслужби України та Дніпропетровської області, Інституту громадського здоров’я імені О.М. Марзєєва, Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти».

Членами робочої групи також бути представники управлінь та департаментів освіти Київської, Вінницької, Кам’янської, Новоград-Волинської, Житомирської, Чернівецької міських рад, Покровської районної ради в м. Кривий Ріг, директори та медичні сестри закладів дошкільної освіти міст Вінниця, Бровари, Житомир, Запоріжжя, Суми, Ковель, Мирноград, Київ та селища Бородянка.

Нагадаємо, станом на 31 січня 2022 року новим меню, розробленим у межах реформи шкільного харчування, користуються вже 13 403 школи України, що становить 96,6% від загальної кількості.

За інформацією офіційного вебсайту МОН України: https://mon.gov.ua/ua/news/zatverdzheno-menyu-na-zimovij-period-dlya-dityachih-sadochkiv



  • 12