УСПІШНИЙ ВИСТУП КОМАНД СУМЩИНИ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФІЗКУЛЬТУРНО-ОЗДОРОВЧОМУ ЗАХОДІ СЕРЕД УЧНІВ «COOL RAСE»

У Києві відбувся  І Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід серед учнів «COOL RAСE».

Громадська організація Українська федерація учнівського спорту  спільно з Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України організували цей захід з метою залучення до рухової активності школярів із прифронтових та тимчасово окупованих територій  України. Адже у воєнний час дуже важливо приділяти увагу і тим освітнім закладам, які знаходяться у важких умовах, бо всебічно розвинена особистість і є майбутнє УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ.

Змагання полягали в  проходженні смуги перешкод, що складалися з 3  рубежів по 2 доріжки. Участь у заході взяли  понад 110 учениць та учнів закладів загальної середньої освіти, 54 представники команд – вчителі фізичної культури, 24 судді – учителі фізичної культури.

Не залишилась осторонь і Сумщина. П’ять  команд регіону та м. Суми взяли активну участь у подоланні смуги перешкод, а саме:

  1. Сумський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 12 Сумської міської ради. Представник Леонід Сень.
  2. Комунальна установа Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 17 м. Суми Сумської області. Представник Артем Безкоровайний.
  3. Старосільський ліцей Нижньосироватської сільської ради Сумського району Сумської області.
  4. Опорний заклад «Кролевецький ліцей № 3» Кролевецької міської ради Конотопського району Сумської області. Представник Анатолій Скиба.
  5. Свеська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 2 «ліцей» Свеської селищної ради Шосткинського району Сумської області. Представник Микола Негрій.

Зазначимо, що Ірина Чашко – учитель фізичної культури Сумського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 12 Сумської міської ради увійшла до складу суддів Всеукраїнського заходу, а також допомагала у підготовці команд – учасниць області.  Також до заходу долучився начальник Сумського обласного відділення (філії) Владислав Маслов.

 Школярі продемонстрували якісну підготовку, спортивну майстерність  та командну згуртованість. Результатом цього стало те, що в загальнокомандному заліку  команда Опорного закладу «Кролевецький ліцей № 3» вибороли «срібну» нагороду, а команда Сумського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 12 стала бронзовим призером змагань.

Особисті результати виступів:

Демченко Богдан, учень Опорного закладу «Кролевецький ліцей № 3» Кролевецької міської ради,  виборов І місце у 1 рубежі, срібну нагороду у 2 рубежі та абсолютну першість серед юнаків!

Терещенко Тетяна, учениця Свеської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 «ліцей» Свеської селищної ради,  посіла  ІІІ місце у  проходженні 2 рубежу.

Вітаємо всіх учасників, переможців та призерів заходу! Дякуємо організаторам  за феєричну та масову подію, яка об’єднала спортивну родину України! Дякуємо командам та їх представникам: Артему Безкоровайному, Анатолію Скибі, Миколі Негрію, Леоніду Сеню та Олександру Лазаренку, Ірині Чашко за все, що Ви робите на благо українського спорту! Дякуємо керівникам закладів освіти за сприяння участі учнів та учениць у заході, де вони змогли змінити психоемоційну обстановку та  поспілкуватися з однолітками. Дякуємо Збройним Силам України за життя, безпеку, за можливість навчатися та займатися спортом! Далі – більше! Слава Україні! Героям Слава!



  • 12