РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОГРАМИ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ «ЗДОРОВА УКРАЇНА» В УМОВАХ РЕФОРМИ «НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА»: НА СУМЩИНІ ВІДБУВСЯ НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР

На базі Сумського державного університету за ініціативи Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України спільно з Департаментом освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації 11 лютого 2022 року відбувся навчально-практичний семінар для вчителів фізичної культури Нової української школи

Учасників заходу привітали директор Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Євген БАЖЕНКОВ, заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Андрій БОЛЯКА, ректор Сумського державного університету Василь КАРПУША.

У семінарі взяли участь більше 100 учасників, серед яких учителі фізичної культури закладів загальної середньої освіти Сумської області.

У рамках заходу проаналізовано впровадження комплексного підходу в реалізації програми Президента України «Здорова Україна» в умовах реформи «Нова українська школа».

Виконуючи основні завдання семінару тренер Нової української школи Анастасія КРАВЧЕНКО та координатор Get Into Rugby європейська програма розвитку Павло РОЖКОВ дали можливість учасникам практично випробувати інноваційні методи викладання нових варіативних модулів програми з фізичної культури, таких як «Чирлідинг» та «Регбі 5» для їх подальшого застосування вчителями та популяризації в закладах загальної середньої освіти Сумської області.

Заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту Андрій БОЛЯК провів тренінг з теми «Комплексний підхід до реалізації програми Президента України «Здорова Україна» в умовах реформи «Нова українська школа», що включав презентацію модельної навчальної програми, нових підходів до фізкультурно-оздоровчої діяльності закладів загальної середньої освіти та спільне обговорення учасниками презентованих матеріалів.

Освітяни отримали задоволення від живого спілкування, обміну досвідом та були відзначені відповідними сертифікатами. Учителі зазначили про  необхідність та актуальність організації таких заходів у регіоні та поза його межами в майбутньому.



  • 12