ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ МАЙСТРІВ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ КУЛІНАРНОГО ПРОФІЛЮ В РАМКАХ МІЖНАРОДНОГО ПРОЄКТУ

На базі Сумського центру професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу 18-26 січня 2024 року пройшли стажування та підвищили кваліфікацію з приготування кулінарних страв за сучасними виробничими технологіями 11 майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, 4 представники із числа внутрішньо переміщених осіб та підприємств громадського харчування.

Навчання відбулось у рамках упровадження проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України», що реалізується за фінансової підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Економічна підтримка України» та громадської організації «Міжнародна фундація розвитку».

Програма стажування розраховувалася на 30 годин і передбачала теоретичний курс, де педагоги ознайомилися із системою управління безпекою харчових продуктів (НАССР) у закладах громадського харчування, сучасними технологіями здорового харчування та новітніми тенденціями в кулінарії; практичну підготовку щодо оволодіння професійними компетентностями з приготування страв за технологіями Су-від, молекулярної кухні з елементами Фудпейрінгу.

Після навчання учасники успішно виконали іспит та отримали сертифікати міжнародного зразка.

Набуті знання і практичні навички майстри виробничого навчання впроваджуватимуть в освітній процес підготовки кваліфікованих, конкурентоспроможних на ринку праці фахівців, здатних швидко адаптуватися до змін та переформатування системи організації здорового харчування.



  • 12